Urban Mountain er vinner av Nordic Built Challenge i Norge

Urban Mountain er valgt til det beste forslaget for mulig rehabilitering av Posthuset i Oslo.
Published 10/09/2013 | Last updated 11/09/2013

Bak forslaget står schmidt hammer lassen architects, LOOP architects, COWI, Transsolar Energitechnik GmbH og Vugge til Vugge Danmark. Nå konkurrerer de med fire andre nordiske forslag om å bli totalvinner i Nordic Built Challenge.

 

- Urban Mountain skiller seg ut som vinner på to viktige punkter. Prosjektet scorer konsekvent høyere enn de andre konkurrentene med tanke på innovative bærekraftige løsninger og miljøstrategier. Og det slår sammen arkitektonisk design og miljøstrategi på en måte ingen av de andre kan måle seg med, sier Bjørn Holm, juryleder og direktør for prosjekt og utvikling i Entra Eiendom.

 

Prosjektet lever også opp til de elementer som ligger i Nordic Built Charter. Les mer om dette her:

http://www.nordicinnovation.org/da/nordicbuilt/the-nordic-built-charter/

 

Så mye som 90% av eksisterende materialer resirkuleres til nye og oppgraderte bygningsmaterialer i det vinnende forslaget, 80% er brukt direkte i den nyoppussede bygningen. For eksempel har alle fasadeelementer blitt gjenbrukt i det nye designet.

 

- Dette er oppnådd gjennom samarbeid med produsenter og leverandører som har blitt utfordret på sine produksjonsmetoder og sin innovasjonskraft, sier teamet bak det vinnende forslaget.

 

 

Skorsteiner med solcellepaneler

Urban Mountain vil ha skorsteiner med solcellepaneler som løper fra bunnen til toppen av bygningen. Et drivhus på taket fanger opp og gjenbruker overskuddsvarme fra bygningen, samt solvarme fra solcellepanelene. Et annet eksempel på synlige bærekraftige løsninger i bygget er lagringen av is, som vil brukes som varmekilde i et tilpasset varmepumpedesign og til direkte kjøling om sommeren.

 

Entra vil nå gjennomgå forslaget Urban Mountain og se på muligheten for å realisere prosjektet. Den 17. oktober offentliggjøres totalvinneren i Nordic Built Challenge etter at en nordisk jury har funnet frem til det beste forslaget blant de fem nasjonale vinnerne.

 

- Responsen for konkurransen har vært svært stor og vi er godt fornøyde med at så mange aktører har bidratt til å konkretisere Nordic Built Charter. Det er viktig for oss å understreke at konkurransen harstørre betydning enn fem gode rehabiliteringsprosjekter. Vi håper det vil resultere i fem nordiske foregangsprosjekter som fremviser løsninger for bærekraftig rehabilitering av eksisterende bygninger, samt at det vil øke interessen for miljøvennlige løsninger blant produsenter og leverandører i og utenfor Norden, sier Trine Pertou Mach, senior innovasjonsrådgiver i Nordisk Innovation og prosjektleder for Nordic Built.

 

SE DE 5 VINNERPROSJEKTENE I NORDIC BUILT CHALLENGE