Top navigation

Frugal innovasjon gir lovende tilgang til nye vekstmarkeder

  • Published 29/03/2016
Høyteknologiske løsninger til lave priser synes å være den beste strategien for nordiske bedrifter som ønsker å etablere seg i nye vekstmarkeder.

 

High Tech Low Cost, en ny rapport fra Nordisk Innovation, gjennomgår status i 2016 for noen av de mest lovende teknologiene for nordiske bedrifter som ønsker å øke tilstedeværelsen sin i nye vekstmarkeder. Nordiske bedrifter produserer ofte høykostnadsprodukter med fokus på design og teknologi. De er ofte attraktive og innovative, men de er også dyre og tar utgangspunkt i behovene til ressurssterke mennesker.

 

Tradisjonelt er frugale produkter gjerne forbundet med enkle og lavteknologiske løsninger. Nordiske bedrifter har imidlertid kompetansen til å kunne tilby høyteknologiske løsninger rettet mot behovene som finnes i nye vekstmarkeder.

 

 

Stort uutnyttet potensial i nye vekstmarkeder


Ifølge en tidligere Nordisk Innovasjon-rapport laget av Dalberg Research, er det et stort uutnyttet potensial i nye vekstmarkeder for nordiske små og mellomstore bedrifter. Mer enn 300.000 jobber i Norden kan knyttes til eksport til disse markedene. Mens tradisjonelle og utviklede økonomier sliter mer enn på lang tid, vokser nye vekstmarkeder raskt og er forventet å stå for to tredjedeler av den globale økonomien i 2030. De gir nordiske bedrifter gode forretningsmuligheter som igjen skaper nordiske jobber og økonomisk vekst.

 

Selv om kostnadene ved å etablere seg i nye vekstmarkeder ofte er høye, viser forskning gjort av Dansk Industri på oppdrag fra Nordisk Innovation at frugal innovasjon kan vise seg å være en smart strategi for nordiske bedrifter som ønsker å etablere seg i nye vekstmarkeder.

 

 

Last ned rapporten


Last ned hele rapporten gratis her (engelsk)