Top navigation

Praktikanter

Upplev spännande arbetsdagar! Nordic Innovations tidligare praktikant Ivar Josefsson på fältet.
  • Published 30/10/2018
  • Last updated 22/05/2017
Nordic Innovation och Nordic Energy Research söker praktikanter för 2019. Ansök innan 21:e november!

Är du en samhällsintresserad person som drivs av att utvecklas och jobba med projekt? Både Nordic Innovation och Nordic Energy Research erbjuder dig en meriterande praktik där du får arbeta brett inom två dynamiska organisationer.

 

Vi söker en ny kollega till bägge institutioner som är redo att hjälpa våra rådgivare med våra aktuella program och projekt som vi finansierar inom innovations- och energisektorn. Utöver det kan rollen dessutom innebära arbete med våra kommunikations- och administrationsteam. Tillsammans med dem får du bekanta dig med institutionernas interna och externa kommunikation samt administrativa arbete. Vi vill erbjuda dig en varierande arbetsbild så att du kan ha en mångsidig nytta av den i din framtida karriär.

 

Nordic Innovation och Nordic Energy Research är två av Nordiska Ministerrådets tolv institutioner. Institutionerna realiserar ministerrådets vision inom deras respektive områden, dvs. innovations- och energisektorn, i samarbete med både nationella och internationella aktörer. Institutionerna består av 20 respektive 15 medarbetare och bägge institutioner ska nu utökas med en ytterligare kollega som kommer in och stöttar verksamheten. 

 

 

Arbetsuppgifter

 

Som praktikant på Nordic Innovation och Nordic Energy Research kommer du, tillsammans med dina kollegor, arbeta för att realisera Nordiska ministerrådets visioner inom innovations- och energisektorn.

 

På Nordic Innovation kommer du att jobba tillsammans med våra tre team som ansvarar för våra tematiska prioriteringar för 2018–2021: Nordic Smart Mobility and ConnectivityNordic Sustainable Business Transformationsamt Health, Demography and Quality of Life.

 

Målet med Nordic Energy Research är däremot att minska Nordens koldioxidutsläpp och beroende av fossila bränslen och samtidigt skapa tillväxt baserat på grön teknologi. Ditt jobb kommer att vara att realisera ett flertal projekt i samarbete med våra rådgivare. Dina uppgifter kommer även att baseras på din kompetens och erfarenhet, men vi utgår från att du kan hjälpa oss med följande:

  • Hjälpa våra rådgivare att behandla finansieringsansökningar, samt göra bakgrundsundersökningar och studier inom våra respektive områden vid behov
  • Planera och genomföra möten, konferenser och övriga arrangemang i Norden och möjligtvis utanför Norden
  • Jobba tillsammans med vår interna och externa kommunikation
  • Bistå vår administrationsavdelning 

 

 

Utvecklingsmöjligheter:

 

Praktiken passar dig som har ett intresse för samhället och vill lära dig mer om innovations- eller energibranschen och det nordiska samarbetet. Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta med kollegor från alla de nordiska länderna samt chansen att etablera ett nordiskt nätverk.

 

I och med att rollen är så pass bred så kommer du att ha möjligheten att utveckla dina kunskaper om det nordiska samarbetet och diverse ämnesområden. I tillägg får du också chansen att förstärka dina kunskaper i administration och kommunikation, vilket ger dig en stark merit på CV redan under studietiden.


Vi söker dig som är initiativtagande och samhällsintresserade, med god kommunikations- och samarbetsförmåga. I tillägg ska du ska vara studerande på bachelor- eller masternivå. Vi förutsätter att du kan arbeta självständigt och har goda kunskaper i åtminstone ett skandinaviskt språk (svenska, danska eller norska) samt engelska. Du ska vara samarbetsorienterad och effektiv, samt trivas i en stundvis hektisk, men dynamisk miljö som präglas av lagarbete och en platt struktur.

 

 

Ansökningsprocess

 

Eftersom Nordic Innovation och Nordic Energy Research delvis delar administration, kommer rekryteringarna att behandlas tillsammans. Var vänlig och indikera i din ansökan om du specifikt söker en av praktikplatserna. I övriga fall förväntar vi oss att du söker till bägge. Skicka in din fritt formulerade ansökan och CV senaste den 21.11.2018. Ansökningarna kommer att granskas ann efter att de kommer in.

 

 

 

ÖVRIG INFORMATION

 

Startdatum: I början av 2019
Omfattning: Heltid i 6 månader
Placering: Oslo, Norge
Lön: Praktikanterna mottar en praktiklön på 23 000 NOK per månad. I tillägg ingår vissa arbetsförmåner. Om du flyttar till Norge från ett annat nordiskt land täcker vi också dina flygbiljetter till Oslo.

 

Ansök her!

Subscribe to our newsletter

Related content

Contacts